Referat: Sörstafors-Kolbäck FK - Surahammar FK

SK91 Herr-Surahammar 3-1
Publiksiffra: 150+
Referat från Lokalsportsbomben Hallstahammar
Under tisdagen så startade säsongen för SK91 i Division 5 när det var derby hemma mot Surahammar. SK fick en bra start på säsongen efter en tuff försäsong. Sura skapar första läget i matchen, men skottet går en bit utanför. I den 12:e minuten så kommer ledningsmålet för SK. Bortalagets målvakt börjar dribbla och tappar bollen och det slutar med att han fäller en SK-spelare och det blir straff. Viktor Thurby är väldigt säker och sätter den i mitten och 1-0. Det var en jämn första halvlek i övrigt, men det var SK som skapade chanserna. I den 33:e minuten så är man nära 2-0. SK får frispark och Mattias Kalnins är nära att skjuta in den inne i straffområdet, men den går strax utanför. Några minuter senare så är man nära igen. Viktor Thurby slår en fin passning till Joakim Grandalen som skjuter strax utanför. 1-0 står sig efter den första halvleken. Man fortsätter att skapa framåt även i den andra halvleken. Viktor tar hand om en frispark från halva plan som målvakten får problem med och det blir hörna. Joakim Grandalen är sedan otroligt nära 2-0 efter ett skott som styrs på backen, men en monsterräddning av målvakten. Till slut så kommer 2-0 och det är Joakim Grandalen som gör målet efter att ha haft en del lägen i matchen. Det blir hörna och Grandalen trycker in bollen i mål på volley! Några minuter senare så reducerar Surahammar. Laget hade knappt skapat någonting när Linus Pettersson skjuter in 2-1 förbi Robin Lundgren. Några minuter senare så kommer definitivt segermålet. En bra slagen boll till Mattias Kalnins som springer förbi ena backen, drar bort den andra vid straffområdet och placerar in bollen i vänstra hörnet. Klassmål! SK vinner premiären med 3-1 och får en bra start på säsongen. Spelmässigt så var det ett jämnt derby, men SK skapade mycket mer. Ett väldigt bra defensivt arbete av SK som gör att Sura inte kommer igenom